بودجه سالیانه دهیاری
بودجه سالانه دهیاری عبارتست از یک برنامه جامع مالی که در آن کلیه خدمات و فعالیت ها و اقداماتی که باید در سال مالی انجام شود همراه با برآورد مبلغ و میزان مخارج و درآمدهای لازم برای تأمین هزینه انجام آن ها پیش بینی می شود.
بودجه دهیاری باید براساس برنامه ها و وظایف و فعالیتهای مختلف و هزینه هر یک از آنها تنظیم گردد. لطفاً به ادامه مطلب بروید
1-4-1-جایگاه بودجهریزی در برنامه پنجساله دهیاریها
1-1-4-1-توسعه روستایی
توسعه روستایی راهبردی است جهت بهبود زندگی اجتماعی و اقتصادی روستاییان که هدف آن افزایش تواناییهای جامعه روستایی به منظور رفع نیازهای مادی و معنوی در جهت رشد و تعالی میباشد. برای تحقق این امر برنامه و برنامهریزی امری ضروری میباشد.
2-1-4-1-برنامه
برنامه فرایندی است که دارای سلسله مراتب در یک ارگانیسم میباشد که بتواند نظم و ترادف اجرایی را کنتـــرل کند. به طور کلی میتوان گفت برنامه نمایش منظم و با رعایت سلسله مراتب فعالیتهای مربوط به یک رشته تصمیمات منظم و مرتبط بر حسب دورههای زمانی مختلف میباشد.
3-1-4-1-تدوین برنامه اجرایی
مجری یا مجریان کلیدی در حقیقت کسانی هستند که بر اساس قوانین و مقررات یا بر اساس اختیارات و توانایی های که دارند، مسئول اجرای برنامه هستند که در برنامه توسعه روستایی باید کلیه پروژه های ممکن برای اجرا و تحقق اهداف برنامه دهیاری مانند پروژههای بهسازی روستا، مسکن، حمل و نقل، کشاورزی، صنعت، و... مورد شناسایی قرار گرفته و سپس با مسئولین دستگاههای اجرایی مختلف مرتبط با پروژه مورد بحث و بررسی قرار گیرند و نهایتاً پروژههایی که امکان پذیرتر بوده و از نظر مردم مهمتر و ضروریتر هستند انتخاب شده و اجرا گردند
4-1-4-1-اهداف و ضرورت تدوین برنامه توسعه روستا
اهداف زیر از جمله هدفهای اساسی در تدوین برنامه روستا میباشد:
- برنامه توسعه روستایی، طرحی برای کمک به جوامع روستایی و فعالیتهای روستایی میباشد. این برنامه کلیه عناصر مو جود در مناطق روستایی را دور هم جمع نموده و طرحهای استراتژیک توسعه در سطح روستا را اجرا مینماید.
- برنامه روستایی زمینه ساز تشویق و ترغیب روستاهایی خودکفا، متنوع، پویا و با فعالیت های اقتصادی پایدار و سودآور است.
- برنامه توسعه روستا یک فرآیند منظم است که به ساکنان مناطق روستایی امکان میدهد به شناسایی و حل مشکلات روستای خود بپردازند. این برنامه توسعه مردم و نمایندگان مناطق روستایی تهیه شده و حاکی از تمایل آنها به اجرای آن خواهد بود.
- برنامه توسعه روستا زمینهساز ساماندهی امور روستاها از طریق همیاری مردم روستا است، به طوری که گروهها و فعالیتهای مختلف در مناطق روستایی را هماهنگ و مرتبط خواهد ساخت.
- افزایش اعتماد به نفس و احترام به خویشتن در بین روستاییان و ایجاد همبستگی متقابل بین مردم روستا با سطوح بالاتر تصمیمگیری از پیامدهای برنامه توسعه روستا است.
مشارکت موثر مردم در فرآیند تهیه برنامه، تصمیمگیری و اجراء از دیگر نتایج برنامه توسعه روستایی است. منظور از مردم، اکثریت مردم هستند و هدف از مشارکت مردم در فرآیند تصمیمگیری مشارکت از روی رغبت و داوطلبانه است. چرا که مشارکت با اجبار، مشارکت پایدار و مثبت نیست. در ضمن جوهر و ماهیت مشارکت در تصمیمگیری متجلی است، یعنی مردم روستا از این طریق در تصمیمگیریهای اقتصادی و اجتماعی و عمرانی روستا شرکت نموده و نظر جمعی آنان در این امور به وسیله خودشان اجرا خواهد شد.
در نهایت رسیدن جامعه روستایی به توسعه در تمامی ابعاد سازمانی، اقتصـادی، اجتـماعی و عمـرانی از نتایج برنـامه توسعه روستایی میباشد که بهترین و آسانترین روش از طریق بسیج تمامی مردم روستادر رسیدن به این اهداف میباشد که شوراهای روستایی و دهیاران میتوانند محرکین اصلی این امر باشند. (دستورالعمل تدوین برنامه پنج ساله دهیاری ها، صص5-7)
5-1-4-1-تعیین نحوهی اعتبار هر پروژه
اکثر برنامهها برای اجرا نیاز به تأمین اعتبار دارند. منابع تأمین اعتبار مورد نیاز را میتوان به صورت ذیل دسته بندی نمود:
1. منابع دولتی: کمکهای دولتی برای اجرای طرحهای خدماتی و عمرانی در قالب بودجههای سالانه.
2. اعتبارات بانکی: دریافت وام از بانکها و مؤسسات اعتباری.
3. کمکهای مردمی و سازمانها و مؤسسات غیر دولتی.
4. درآمد حاصل از وصول بهای خدمات ارائه شده به وسیله دهیاریها.
5. عوارض صدور پروانه ساختمان.
در این خصوص باید به تفکیک، میزان اعتبار مورد نیاز هر پروژه و محل و نحوه تأمین آن را تا حد امکان به صورت دقیق مشخص نمود. شفافیت و دقت در تدوین این قسمت برنامه و پیشبینی محل مناسب و حتمی برای تأمین اعتبار مورد نیاز، امکان دستیابی به اعتبارات برنامه و در نتیجه دستیابی با اهداف طرح را افزایش میدهد.
6-1-4-1-تعیین و اجرای پروژهها
پس از آن که مشکلات روستا اولویتبندی شد و برای حل این مشکلات پروژههایی قابل اجرا میشوندکه این پروژهها گام به گام به اجرا در میآیند و در زمان شروع و پایان هر مرحله و نیز میزان و منبع اعتبار آن جداولی تهیه میشود که در ادامه تشریح میشوند.
وب خوبی دارید.لذت بردم.به من هم سر بزنید.